Hem
Checklista husköp
Problem husköp
Blogg
Fråga experterna
Intervjuer
Experternas tips
Nyheter
Dolda fel
Mäklare
Banken och lån
Boken Köpa hus
Viktiga adresser
Annonsera
Kontakta oss

Vill du dela med dig av dina erfarenheter kring att köpa hus?

Skriv till oss! Införda bidrag belönas med en trisslott.

Klicka här för att mejla


Fråga experterna

Läs redan ställda frågorStäll din fråga till
experterna kostnadsfritt

Kategori
5
Rubrik
4
Din fråga
3
Ditt namn
2
Din e-postadress
1

Ewa Wressmark är jurist (tingsmeriterad jur kand) och verksam i det egna företaget Limhamnsjuristen i Malmö. Förutom juristexamen har hon en polisutbildning i botten samt 30 års erfarenhet av offentlig förvaltning, varav 18 år som jurist. Limhamnsjuristen är en juridisk byrå som är specialiserad på fastighetsrätt, hälso- och sjukvårdsjuridik, utlänningsrätt samt familjerätt. Bl a är den juridiska kompetensen inom hälso- och sjukvårdsjuridiken unik, jämfört med andra privat verksamma jurister. Företagets verksamhetsområde är framför allt södra Sverige, men när det gäller hälso- och sjukvårdsjuridiken finns kunderna i hela landet.
Bodil2
Bodil Hallin är familjeekonom på Ikano Bank. Hon har arbetat med ekonomi under större delen av sitt liv, bland annat som ekonomiansvarig i privat företag, inom bankvärlden och som konsumentrådgivare samt budget- och skuldrådgivare inom den kommunala sektorn.
—Jag tycker att det är kul att svara på frågor! Det finns ett stort behov av folkbildning inom vardagsekonomin, så jag hoppas att jag kan vara till stor hjälp och att många får glädje av mina tips, säger Bodil Hallin.
Anders Ejermark
Anders Ejermark
är civil- och byggnadsingenjör samt auktoriserad fastighetsvärderare. Han arbetar i Stockholm i besiktningsföretaget Densia och har drygt 20 års erfarenhet av överlåtelsebesiktningar och värderingar både när det gäller villor och flerbostadshus. Han arbetar även med byggledning, projektering och upphandling.
Företaget Densia är än så länge ensamma i landet om att även erbjuda så kallade jordabalksundersökningar, där man tar på sig hela köparens undersökningsplikt. Den undersökningen/besiktningen är med andra ord mycket mer omfattande än en överlåtelsebesiktning.

Ylva Bergers

 

Ylva Bergers arbetar i Landskrona samt Höganäs kommun som konsumentvägledare, ett område hon har varit verksam i under 15 års tid. Hon är utbildad inom Konsumentverkets regi och går regelbundet på vidareutbildningar.
Hos kommunens konsumentvägledare får du kostnadsfri rådgivning när det t ex gäller goda råd före köp av en vara eller tjänst, reklamationer samt information om vilka konsumentlagar som gäller. Många ringer sin konsumentvägledare när det gäller frågor och/eller problem vid husköp.